woensdag 23 februari 2011

zelf bedrukte ballonnen

Zoals vorige week beloofd: foto's van de ballonnen die ik zelf gedrukt heb. De ontvangers vonden de ballonnen ook heel leuk, maar misschien heb ik er zelf nog de meeste lol om gehad tijdens het maken. Vooral de verbazing op het gezicht van broer M, toen ik zei dat ik een ballon ging printen en hij niet geloofde dat dat kon en de ballon ook nog echt opgeblazen kon worden.

De eerste ballon was voor het huwelijk van D en L. Je ziet de ballon nog in het vel papier. De pijl geeft aan hoe je het vel in de printer moet doen als je met de bijbehorende software werkt.


En dit is de opgeblazen ballon.

tadaaaaa:


De software bij de ballonnen is ontzettend eenvoudig. Ik vind het eigenlijk te simpel en ik mis mogelijkheden om tekst of verschillende foto's (collages) te plaatsen.
Je kunt met de software -die overigens niet geïnstalleerd hoeft te worden; je kunt het zo vanaf de cd-rom draaien- kiezen wat je wilt bedrukken (ballonnen zoals hier, vlaggetjeslijnen etc). Vervolgens kies je de vorm die je wilt, bijvoorbeeld een driehoekig of rechthoekig vlaggetje of een ronde of hartvormige ballon.
Dan kan je vervolgens een thema kiezen uit o.a. kinderfeestje, bruiloft, geboorte, jubileum.
Voor de hartjesballon heb ik een omlijsting van hartjes gekozen en daarin de foto van de uitnodiging geplakt.

De tekstopties van de software vind ik niks. Of misschien heb ik de juiste niet gevonden? Mwah, dat lijkt me sterk.
Als je de software gebruikt, wordt de vorm die je kiest ook als stippellijn afgedrukt. Dat lijkt me wel handig voor het uitknippen van vlaggetjes uit een vel papier, maar ik zie het nut er niet van bij de geperforeerde ballonvellen. Maar het was wel handig voor de tekst op de achterkant van de ballon. Ik heb een stippelballon laten printen op een A4-tje en de tekst in Word zo geschoven tot die erin paste.

En deze ballon heb ik gemaakt voor het huwelijksjubileum van mijn ouders. Gewoon de foto in Word geplakt, geschoven en geprint, omdat ik de vakjes van de software wat klein vind.


Useful fact: Ik word niet betaald voor het maken van reclame voor dit product. Ik heb proefpakketjes van oud-collega F gekregen, omdat hij weet dat ik dol ben op knutselen. Ik weet niet of er vergelijkbare producten bestaan van andere (printer)fabrikanten en ook niet wat een 'echt' pak zou kosten en of er ook andere vormen ballonnen bestaan om zelf te bedrukken of waar je die kunt kopen. Ik weet alleen maar dat ik ze leuk vind, al zijn ze wel een beetje klein.

1 opmerking: