woensdag 16 februari 2011

zelf ballonnen bedrukken

Je kent ze vast wel: van die leuke ballonnen met gas erin op een stokje, vaak in de bijzonderste vormen, kleuren en met allerlei standaard wensen erop: gefeliciteerd, geslaagd, beterschap...
Zoiets:

bron van de foto's

Maar voor wie dat niet persoonlijk genoeg vindt (of gewoon graag zelf iets maakt) heeft Canon iets uitgevonden: ballonnen die je zelf kunt bedrukken met je eigen huis-tuin-en-keuken printer.
Het is ongetwijfeld de bedoeling om dit met de gelijknamige printer van deze fabrikant te doen. Ik heb van oud-collega F afgelopen zomer een proefpakketje gekregen: het Pixma Party Pack!


Nou, dat vind ik wel een feestje!
Er zitten vier ballonnen in met verschillende vormen (rond, hart, ster), met de bijbehorende stokjes en klemmetjes en een cd-rom met software.
De vellen waar de ballonnen in zitten zijn A4 formaat; de buitenrand lijkt op stevig papier en in het midden zit dus de ballon (van een of ander flexibel, maar niet rekbaar plastic). Na het printen kun je de ballon losmaken van de geperforeerde rand en "in elkaar zetten" en opblazen met de bijgeleverde klemmetjes. Wel grappig: je blaast hem dus op via het stokje. Je kunt hem daarna ook steeds weer opblazen als hij zachter wordt. Ik weet niet of je hem uit elkaar kunt halen zonder te beschadigen, maar afknippen kan natuurlijk altijd.

Zo zien de vellen met ballonnen eruit:

Volgende keer: resultaten!

Useful fact: Ik word niet betaald voor het maken van reclame voor dit product. Ik heb proefpakketjes van een oud-collega gekregen, omdat hij weet dat ik dol ben op knutselen. Ik weet niet of er vergelijkbare producten bestaan van andere (printer)fabrikanten en ook niet wat een 'echt' pak zou kosten en of er ook andere vormen ballonnen bestaan om zelf te bedrukken of waar je die kunt kopen. Ik weet alleen maar dat ik ze leuk vind, al zijn ze wel een beetje klein.

1 opmerking: