woensdag 22 januari 2014

uitwaaien

December was voor ons een hectische en spannende maand. Dat kwam door ziekte in de familie. Sinterklaas hebben voorbij laten varen en voor die vijf vrije dagen met Kerst hebben we ons qua eten, bezoek etc. helemaal niet druk gemaakt. Eerste Kerstdag een gourmet bij elkaar gezocht van vlees, vega en groenten uit de voorraad in vriezer en koelkast en de tweede dag zijn we bij familie van mijn moeders kant aangeschoven. Verder hebben we gesmuld van stamppot boerenkool met worst. Boerenkool uit eigen tuin! Heerlijk!
Toen twee dagen werken en om even bij te komen op het laatste moment een hotel op Texel geboekt.
Het waaide hard, maar was voornamelijk droog. Dus we zijn heel veel buiten geweest. Strand, bos, Slufter, strand, duinpad, strand, dorpje, strand, sterrenwacht, strand, bos.
We zagen een valk, zeehonden, Jupiter en vier manen, Venus, de maan, heule grote denneappels, een aangespoelde bruinvis, meeuwen, strandlopertjes strandracertjes (met de wind mee zo snel dat ik ze niet scherp op de foto kreeg), schelpen, zand en natuurlijk de vuurtoren.
Ik deed een heleboel nieuwe knutselideeƫn op. Misschien dat enkelen ervan nog eens aan bod komen hier.

En om op te warmen natuurlijk iets warms en lekkers. Ha!


Wist je dat... mijn grootmoeder als meisje bij de vuurtoren woonde? En er toen nog geen electrische lamp in die vuurtoren zat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten